Verwerking


Na de inzameling begint het verwerkingsproces. Het plastic afval wordt op onze werf gestort en gesorteerd op kwaliteit. Tijdens dit proces wordt ook het laatst aanwezige restafval verwijderd van de kunststoffen.
 
Uiteindelijk worden na sortering de verschillende soorten plastic tot balen geperst zodat het gereed is voor transport naar de eindverwerker. Per kwaliteit wordt dit naar eindverwerkers in binnen- en buitenland, voornamelijk (Oost) Europa en Azië, getransporteerd. Deze zullen het plastic na ontvangst shredderen, wassen en malen zodat er een maalgoed of regranulaat ontstaat. Deze grondstof zal uiteindelijk aan de producent worden geleverd om er nieuwe kunststof producten van te maken. Zo is de cirkel van plastic recycling weer rond en wordt het milieu op aanzienlijke wijze ontzien.Klein Recycling verwerkt 40.000 ton per jaar.   Wij zijn voor geen kleintje vervaard.
Metaal recycling zit in ons bloed. Sinds 1963 zijn wij gespecialiseerd in het recyclen van metalen. Al jaren een Klein kunstje.
Klein Recycling werkt aan haar MVO. Door de inzet van zuinige voertuigen en korte rij-afstanden. Milieu-effecten verkleinen is ons doel.
1 2 3